Μενού
Καλάθι Αγορών
customerIsOff

Διαφορές OEM - Skorpion Wheels

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ;

ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΡΟΪΟΝ Ή ΟΕΜ;

> Τι σημαίνει ΟΕΜ;
Η ονομασία με τα αρχικά OEM προέρχεται από το "Original Equipment Manufacturer" (κατασκευαστής του αρχικού εξοπλισμού). Το ακρωνύμιο δεν αναφέρει ποιος πωλεί το προϊόν, αλλά αντίθετα σε ποιον προορίζεται για να πωληθεί.
 
Το OEM προϊόν διατίθεται για διανομή σε εταιρείες που κατασκευάζουν συστήματα και εξαρτήματα, όπως η Ford και η Ferrari. Αυτές οι εταιρείες είναι οι αρχικοί κατασκευαστές εξοπλισμού.
 
Tα ΟEM προϊόντα πωλούνται συνήθως εγκατεστημένα αντί σε μια συσκευασία λιανικής πώλησης. Έτσι, κάτι πολύ χαρακτηριστικό για τα OEMs είναι το ότι δεν είναι σχεδιασμένα για να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων, όπου συνήθως δεν είναι. Τα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης δεν πωλούν ποτέ ΟEM προϊόντα. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, όμως, που δεν ενδιαφέρονται για τη συσκευασία λιανικής πώλησης, διαθέτουν OEM προϊόντα στους πελάτες τους.
 
Υπάρχουν online shops που γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί που αναζητούν φθηνότερες τιμές και έτσι διαθέτουν OEM προϊόντα. Είναι νόμιμο να αγοράσετε κάποιο OEM προϊόν, όμως υπάρχουν μερικές διατάξεις (όροι) που επισυνάπτονται στο προϊόν και τις οποίες αποδέχεστε με την αγορά του.
 
Συνήθως ένα OEM προϊόν είναι φθηνότερο από τα κανονικά Επώνυμα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά κρύβουν διάφορες τεχνικές και ποιοτικές διαφορές.

 
 

> Διαφορές
Τα OEM προϊόντα μερικές φορές έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα Αυθεντικά προϊόντα απλα υστερούν σε τεχνικά θέματα.
 
Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά που έχουν τα OEM συνήθως δεν συνοδεύονται με μερικά στοιχεία, ακόμα κι αν είναι κρίσιμα για τη σωστή λειτουργία του εξαρτήματος. Οι OEM πλακέτες ήχου για παράδειγμα, μπορεί να μην διαθέτουν φίσες για προσθήκη περισσοτέρων έξτρα καλωδίων. Η πλακέτα κίνησης μπορεί να μην διαθέτει τα καλώδια ή τους προσαρμογείς που απαιτούνται για τη σύνδεση της με τα παρελκόμενα.
 
Επίσης, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στην εγγύηση. Σε σύγκριση με την εγγύηση που προσφέρουν τα αυθεντικά προϊόντα, τα OEMs προϊόντα μπορεί να έχουν μικρότερη χρονικά εγγύηση ή και καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως την εγγύηση την παρέχει ο κατασκευαστής στις Επώνυμες Αντιπροσωπείες ( Όπως εμέις ) σε ολόκληρο το προϊόν και όχι μόνο σε ένα μέρος του (για παράδειγμα).
 
Τα ΟΕΜ προϊόντα σε σχέση με τα αυθεντικά, έχουν και διαφορά στα υλικά κατασκευής τους, όπου πολλές φορές τα ΟΕΜ είναι φτιαγμένα από δεύτερης ή τρίτης ποιότητας υλικά, κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν στα εσωτερικά του μέρη, καθώς εξωτερικά μπορεί να έχουν την ίδια εμφάνιση με τα αυθεντικά.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγορά ενός OEM προϊόντος δεν παρέχει το δικαίωμα υποστήριξης, ούτε οδηγίες χρήσης.
 
 
> OEM προϊόν: Αξίζει τον κόπο;
Η αγορά προϊόντων OEM είναι απολύτως νόμιμη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους.
 
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο OEM, δεν θα υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποστήριξη. Έτσι καλό πρίν αγοράσετε OEM προϊόντα οτί πρέπει να έχετε τεχνική εμπείρια στα ηλεκτρολογικά του μέρη ( πλάκέτες, καλωδιώσεις ).
Για όσους δεν έχουν την τεχνογνωσία επάνω σε αυτό το είδος η επώνυμη έκδοση είναι η καλύτερη επιλογή, μιας και παρέχει στο παιδικό αυτοκίνητο περισσότερα και ποιοτικότερα χαρακατηριστικά, εγγύηση, αλλά και την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη.
 
Εάν κάποια παρτίδα βγεί ελλατωματική και εσείς την έχετε ήδη αγοράσει, κατα πάσα πιθανότητα ό,τι πρόβλημα και αν εμφανιστεί ενδέχεται να μην σας καλύπτει κάποια εγγυήση, με αποτέλεσμα να σας αναγκάσει να βρείτε έσεις καποια λύση ή να βρείτε κάποιον άλλον με την τεχνογνωσία αυτήν πάνω στο συγκεκριμένο τομέα για να σας βοηθήσει. 
 
Το ποσό της έκπτωσης που έχουν τα παιδικά αυτοκίνητα OEM συνήθως ποικίλλει, ανάλογα με το προϊόν και τον πωλητή. Για παράδειγμα, τα παιδικά αυτοκίνητα OEM είναι φαινομενικά 25% έως και 50% φθηνότερα απο τα αυθεντικά.
Όμως πολλοί πωλητές του ίδιου τομέα με εμάς δημιουργούν μόνοι τους τις τιμές για τα παιδικά αυτοκινήτα OEM, όπου σε πολλές περιπτώσεις βάζουν κατά 50% πιο ακριβές τις τιμές από τα επώνυμα παιδικά αυτοκίνητα και στην συνέχεια τους βάζουν μια πλασματική έκπτωση, ώστε να φαίνεται ότι τους κάνουν έκπτωση, ενώ στην ουσία σας πουλάνε το προϊόν στην πραγματική του τιμή αν όχι και λίγο πιο ακριβό. Κάτι που οδηγεί στην παραπλάνηση σας και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.
 
Μπορείτε να κερδίσετε μερικά χρήματα με την αγορά OEM προϊόντων. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αγορά των πρόσθετων στοιχείων που λείπουν από το παιδικό αυτοκίνητο, όπως ανταλλακτικά, εγγύηση, καλώδια, μοτέρ κίνησης, ελαστικά αυτοκινήτου, τηλεχειριστήριο Bluetooth, χρώμα αυτοκινήτου, ποιότητα κατασκευής κλπ. κοστίζουν επίσης χρήματα.
Και σε περίπτωση που σας χαλάσει κάποιο εξάρτημα και θα δυσκολευτείτε να το βρείτε (έαν είστε τυχεροί και το βρείτε) αλλά και θα σας κοστίσει παραπάνω χρήματα.
 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με την χρήση των Cookies. Δείτε περισσότερα εδώ