Μενού
Καλάθι Αγορών
customerIsOff

Διαφορές OEM με Skorpion Wheels

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ???
ΕΝΑ ΕΠΩΝΥΜΟ Ή ΕΝΑ ΟΕΜ... 

> Τι σημαίνει ΟΕΜ;
Η ονομασία με τα αρχικά OEM προέρχεται από το Original Equipment Manufacturer (κατασκευαστής του αρχικού εξοπλισμού). Το ακρωνύμιο δεν αναφέρει ποιος πωλεί το προϊόν, αλλά αντίθετα σε ποιον προορίζεται να πωληθεί.
 
Το OEM προϊόν διατίθενται για διανομή σε εταιρείες που κατασκευάζουν συστήματα και εξαρτήματα, όπως η Ford και η Ferrari. Αυτές οι εταιρείες είναι οι αρχικοί κατασκευαστές εξοπλισμού.
 
Tα ΟEM προϊόντα πωλούνται συνήθως εγκατεστημένα αντί σε μια συσκευασία λιανικής πώλησης. Έτσι κάτι πολύ χαρακτηριστικό για τα OEMs είναι το ότι δεν είναι σχεδιασμένα για να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων.
 
Και συνήθως δεν είναι. Τα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης δεν πωλούν ποτέ ΟEM προϊόντα. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα όμως που δεν έχουν ράφια και δεν ενδιαφέρονται για τη συσκευασία λιανικής πώλησης, διαθέτουν OEM προϊόντα στους πελάτες τους.
 
Ναι υπάρχουν online shops που γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί που αναζητούν φθηνότερες τιμές και έτσι διαθέτουν OEM προϊόντα. Είναι νόμιμο να αγοράσετε κάποιο OEM προϊόν όμως υπάρχουν μερικές διατάξεις (όροι) που επισυνάπτονται στο προϊόν και τις οποίες αποδέχεστε με την αγορά του.
 
Συνήθως ένα OEM προϊόν είναι φθηνότερο από τα κανονικά Επώνυμα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Αγορά Αλλά κρύβουν διάφορα τεχνικά και ποιοτικά Θέματα.
 
 
> Διαφορές
Τα OEM προϊόντα μερικές φορές έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα Αυθεντικά προϊόντα απλα Υστερούν σε τεχνικά θέματα.
 
Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά που έχουν τα OEM συνήθως δεν συνοδεύονται με μερικά στοιχεία, ακόμα κι αν είναι κρίσιμα για τη σωστή λειτουργία του εξαρτήματος. Οι OEM πλακέτες ήχου για παράδειγμα, μπορεί να μην διαθέτουν φίσες για προσθήκη περισσοτέρων έξτρα καλωδίων. Η πλακέτα κίνησης μπορεί να μην διαθέτει τα καλώδια ή τους προσαρμογείς που απαιτούνται για τη σύνδεση της με τα παρελκόμενα.
 
 
Επίσης, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στην εγγύηση. Σε σύγκριση με την εγγύηση που προσφέρουν τα αυθεντικά προϊόντα, τα OEMs προϊόντα μπορεί να έχουν μικρότερη χρονικά εγγύηση ή και καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως την εγγύηση την παρέχει ο κατασκευαστής στις Επώνυμες Αντιπροσωπείες ( Όπως εμέις ) σε ολόκληρο το προϊόν και όχι μόνο σε ένα μέρος του (για παράδειγμα).
 
Τα ΟΕΜ προϊόντα σε σχέση με τα αυθεντικά, έχουν και διαφορά στα υλικά κατασκευής τους, όπου πολλές φορές τα ΟΕΜ είναι φτιαγμέμα από δεύτερης ή τρίτης ποιότητας υλικά, κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν στα εσωτερικά του μέρη, καθώς εξωτερικά μπορεί να έχουν την ίδια εμφάνιση και σαφώς είναι πιο φθηνά απο τα αυθεντικά.
 
Όπως οι κάτωθι μπαταρίες ΟΕΜ με την αυθεντική, έχουν μεγάλες διαφορές στο τύπωμα τους, στα υλικά τους αλλά και στα χαρακτηριστικά τους. Έτσι καθιστά την μπαταρία πολύ επικίνδυνη μιας που βρίσκεται μέσα στο παιδικό αυτοκίνητο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στο παιδί σε περίπτωση έκρηξης. ( Επίτηδες έχουν γράψει Made in China στην OEM μπαταρία, ώστε να παραπλανήσουν τον καταναλωτή ότι φτιάχνεται στην Κίνα )
 
  
 
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγορά ενός OEM προϊόντος σας κάνει ένα με τον κατασκευαστή, και έτσι δεν θα έχετε το δικαίωμα υποστήριξηςΜην περιμένετε να πάρετε επίσης οδηγίες χρήσης και τεχνική υποστήριξη.
 
 
> OEM αξίζει τον κόπο;
Η αγορά προϊόντων OEM είναι απολύτως νόμιμη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους.
 
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο OEM δεν θα υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποστήριξη. Έτσι καλό είναι να γνωρίζεται πρίν αγοράσετε OEM προϊόντα οτί πρέπει να έχετε τεχνική εμπείρια στα ηλεκτρολογικά του μέρη ( πλάκέτες, καλωδιώσεις ).
Για όσους δεν έχουν την τεχνογνωσία επάνω σε αυτό το είδος η επώνυμη έκδοση είναι η καλύτερη επιλογή, μιας που παρέχει στο παιδικό αυτοκίνητο περισσότερα και ποιοτικότερα χαρακατηριστικά, εγγύηση αλλά και την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη.
 
Εάν κάποια παρτίδα βγεί ελλατωματική και εσείς την έχετε ήδη αγοράσει, κατα πάσα πιθανότητα ότι πρόβλημα και αν εμφανιστεί να μην σας καλύπτει κάποια εγγυήση με αποτέλεσμα να σας αναγκάσει να προσπαθήσετε να βρείτε έσεις καποια λύση ή να βρείτε κάποιον άλλον με την τεχνογνωσία αυτήν πάνω στο συγκεκριμένο τομέα για να σας βοηθήσει. 
 
Το ποσό της έκπτωσης που έχουν τα παιδικά αυτοκίνητα OEM συνήθως ποικίλλει ανάλογα με το προϊόν και τον πωλητή. Για παράδειγμα, τα παιδικά αυτοκίνητα OEM είναι Φαινομενικά 25% έως και 50% φθηνότερα απο τα αυθεντικά.
Όμως πολλοί πωλητές του ίδιου τομέα με εμάς δημιουργούν μόνοι τους τις τιμές για τα παιδικά αυτοκινήτα OEM, όπου σε πολλές περιπτώσεις βάζουν κατά 50% πιο ακριβές τις τιμές απο τα επώνυμα παιδικά αυτοκίνητα και στην συνέχεια τους βάζουν μια πλασματική έκπτωση, ώστε να φαίνεται ότι τους κάνουν έκπτωση ενώ στην ουσία σας πουλάνε το προϊόν στην πραγματική του τιμή αν όχι και λίγο πιό ακριβό. Κάτι που οδηγεί στην παραπλάνηση σας και Προσβάλλει την Νοημοσύνη μας.
 
Όπως φαίνεται και στην κάτωθι φωτογραφία, έχουν δημιουργηθεί πλασματικές τιμές για να σας ξεγελάσουν ωστε να νομίζετε οτι έχετε πετύχει μια κάλη προσφορά ενω στην ουσία έχετε παραλάβει το προϊόν στην πραγματική του και ίσως και ακόμα μεγαλύτερη αξία.
 

 

Μπορείτε να κερδίσετε μερικά χρήματα με την αγορά OEM προϊόντων. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αγορά των πρόσθετων στοιχείων που λείπουν από το παιδικό αυτοκίνητο, όπως ανταλλακτικά, εγγύηση, καλώδια, μοτέρ κίνησης, ελαστικά αυτοκινήτου, τηλεχειριστήριο Bluetooth, χρώμα Αυτοκινήτου, Ποιότητα Κατασκευής κ.λ.π. κοστίζουν επίσης χρήματα.

Και σε περίπτωση που σας χαλάσει κάποιο εξάρτημα και θα δυσκολευτείτε να το βρείτε (έαν είστε τυχεροί και το βρείτε) αλλά και θα σας κοστίσει παραπάνω χρήματα.

 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με την χρήση των Cookies. Δείτε περισσότερα εδώ